JEG KALLER DEG IKKE TJUKK, SÅ IKKE KALL MEG SYL-TYNN

I mine ungdomsår var jeg "normal" i vekten. Jeg spilte håndball, så jeg hadde ganske mye muskler, og hadde litt former. Når årene gikk trente jeg ikke, jeg gikk gjennom mye så jeg gikk ned i vekt. Etter jeg gjorde dette har jeg fått så mye kommentarer. Ikke bare en gang, eller to ganger, eller etter 2 mnd av vektnedgangen, men ofte, hele tiden, fremdeles. Det er så sykt dobbelt-moralsk. Jeg sier ikke til familie-medlemmer eller venner at "nå er du blitt tjukk ass, har ikke tenkt å slanke deg?" for det er ikke min business. Jeg kunne faktisk ikke brydd meg mindre om du er 50 kg eller 90 kg. De tallene utgjør ikke hvordan du er som et menneske. En av mine nærmeste venninner er kanskje dobbelt av min vekt, men det har ikke noe å si? Hun er grei, hun er morsom, hun får gutter pga sin utstråling. Men, det er greit å si til meg at jeg er for tynn? At jeg så så mye bedre ut før, med noen kg på baken? Eller at jeg så friskere ut når jeg hadde noen kg ekstra? Nei, det gjør meg bare lei meg. For det får meg til å virke .. trist? At jeg er stakkarslig. At det er noe galt med meg. At det feiler meg noe, siden "du hadde jo mer kjøtt på baken før, å du så jo så mye bedre ut?". Ironisk nok var dette de verste årene av livet mitt. Jeg har aldri hatt det verre enn jeg hadde det på den tiden. Nå som jeg endelig har funnet hvem jeg er, hva jeg er og hva jeg brenner for, er det mer bekymringsverdig at jeg veier under 50 kg. Men, at jeg har høy forbrenning kan jeg ikke noe for. Sorry, not sorry. Jeg er den typen som kan leve av Mc Donalds, sjokolade, is og fremdeles ikke lagt på meg. Noen er bare sånn, uansett hva man spiser legger det ikke seg noen plass. Om jeg skulle gjort det, hadde jeg måtte begynt med styrketrening, og gått all-in for det. Det er litt trist at jeg får komplimenter når jeg legger ut bilder der jeg ser "større ut" enn hva jeg ser ut som, for da virker det som om jeg har det bedre. Og, kanskje da er det da jeg har det verst. Når jeg går i en periode der jeg ikke orker å lage meg mat, så jeg kjøper pizza og burger fra Orion og Mc Donalds, og da har jeg det liksom bedre enn noen gang? Man skal ikke rettferdighetgjøre "hvorfor man er så tynn?". Noen er tynn, noen er ikke, noen er rødhåret og noen er mørkhåret. Vi er forskjellig. Det er liksom sjarmen med alle menneskene der ute, at ingen er like.

Så, her er en hyllest til meg, som er tynn og kledde mye bedre å ha noen kg på baken ♥
6 kommentarer Skjul

Tankenesord

28.04.2017 kl.00:38

Skrev om noe av det samme i dag selv. Bare litt annen vinkling. Budskapet er nok det samme: aksepter andre som de er. Ha en god natt
Frida Eggen

28.04.2017 kl.00:48

Tankenesord: Ja, det er viktig og akseptere hverandre for hvordan man er, uansett str. God natt til deg også :-)
Sissel

28.04.2017 kl.08:15

Later til at det ligger i slekta at dere kan spise hva dere vil uten å legge på dere 😉 men ikke tenk på hva andre sier - du ser flott ut, og at du føler deg bra er det viktigste!

Og ikke slutt å blogg, for det er spennende med litt andre innfallsvinkler på noen temaer 😊
Frida Eggen

28.04.2017 kl.21:31

Sissel: Haha, ja kanskje sant det! ;-) Takk for det, Sissel! Veldig kjekt og høre <3
JMNE

28.04.2017 kl.12:15

Utrolig bra skrevet!! Så enig!
Frida Eggen

28.04.2017 kl.21:31

JMNE: <3

Skriv en ny kommentar

Frida Eggen

Frida Eggen

20 år, Steinkjer. Alt fra hverdag, til veldig personlig.

hits