TIPS TIL HVORDAN BEARBEIDE SOSIAL ANGST

Jeg har lest mange innlegg av bloggere som snakker om sosial angst, hvordan det er å ha det og utfordringene som følger med. Men, det jeg ikke har lest så mye om er kanskje hvordan å bearbeide det. Det finnes sikkert masse innlegg der ute om akkurat dette, men jeg tenkte allikevel å skrive et. Hva som hjalp for meg.

♥ Tørre å si den ene setningen som du har spilt av i hodet ditt 40 ganger. Bare si den! Det kan hende det kommer ut keitete, teit, eller de ikke ler i det hele tatt, men det er et steg i riktig retning. Og hva så om de ikke ler? Det er kanskje litt flaut, men 10 sekunder så er det glemt hos de andre. 

♥ Småsnakk med de du møter. Det kan være med hun i kassa på butikken, taxisjåføreren etc. Øv deg rett og slett på å snakke om småting, for det er noe av det vanskeligste jeg vet om. Det sliter jeg forsatt med, men herregud hvor det har hjulpet meg å jobbe i dagligvarebutikk. Der er man nødt til å snakke med kunder, og det reddet meg, faktisk. Så oppsøk situasjoner du er nødt til å snakke litt med folk.

♥ Utfordre deg selv. Det var en tid i livet jeg ikke turte å ta buss, betale for meg selv, spørre om hjelp osv. Er det spesifikke ting du synes er ubehagelig? Oppsøk det. Uansett hva det er, øv deg på det. Men, ikke push deg for hardt. Ikke stå midt i en stor folkemengde og hylgråte og bare "jeg bare bearbeider angsten min liksom". Alt med måte, også etterhvert kan du utvide utfordringene :-)

♥ Finn noen å snakk med! Om det er psykolog, en god venninne, whatever, det viktigste er at det er noen som forstår. På ekte. Ikke bare hører for å høre, men forstår hva du går gjennom, og hvordan noen situasjoner kan være. 

♥ Si ifra! Noen dager er tøffere enn andre, og da hjelper det å si ifra. Hvis du har en shitty dag, og angsten kanskje er litt større, si det med venninen du er med. Si at idag er ikke din dag, og det er ikke så fett å være deg akkurat idag. Går du å er stille og sier ingenting, er det ikke så lett å skjønne hva som er i veien. 

Klem fra meg, håper noen av tipsene kan funke for deg også :-)

2 kommentarer Skjul

Victoria Larsen

05.04.2017 kl.20:58

Flott innlegg med gode punkter! Jeg er så enig i dem :-)
Frida Eggen

08.04.2017 kl.01:48

Victoria Larsen: Takk for det, godt å høre! :-)

Skriv en ny kommentar

Frida Eggen

Frida Eggen

20 år, Steinkjer. Alt fra hverdag, til veldig personlig.

hits