min beste støttespiller

I dag har pappa bursdag! I den anledning vil jeg bare skrive litt om han og forholdet vårt. Når jeg var nesten 6 år skiltes mamma og pappa vei. Etter mye flytting og styr endte jeg, min bror, mamma og min stefar opp i Bergen. Etter å ha vokst opp, å bodd i Trøndelag i nesten 6 år. Siden da har jeg og pappa hatt kontakt så og si hver eneste dag. Han kjøpte mobil til meg når jeg gikk i første klasse, slik at vi kunne holde kontakten og jeg kunne ringe uansett hva det var.

Årene passerte forbi og kontakten sklei kanskje litt mer vekk, siden jeg ble mer opptatt av kjærester og andre ting. Men uansett om jeg ikke tok tlf første, andre eller tredje dag, ringte han hver kveld uansett. Noe jeg har funnet å sette stor pris på i ettertid. Han var liksom alltid der, uansett. Uansett hvor vondt det var for han å høre sannheten om situasjoner, var det viktigere for han å vite hvordan jeg hadde det. Selv tenkte jeg aldri på hvordan det var for han, å være far i alle disse situasjonene. Men en ting lærte han meg. Ærlighet, alltid. Uansett hvor vondt det er, så er det vondere å bli løyet til. Så, ærlighet foran alt.

Vi spoler frem til år 2014. Et vanskelig år på mange måter. Jeg droppet ut av skolen for andre året på rad, et forhold tok slutt, jeg slet med altfor mye og selvtilliten var på bånn, og jeg flyktet til pappa. Mest fordi å kunne ta lappen, men ukene gikk og jeg fikk meg jobb. Det endte altså med at jeg aldri reiste tilbake til der jeg opprinnelig bodde. Jeg hadde det fint hos pappa. Finere enn jeg hadde trodd.

Dette er vel noe flere har lurt på, hvorfor jeg plutselig bare flyttet fra Osterøy der jeg bodde i over et tiår, men jeg trengte avstand og få satt tingene litt i perspektiv. Jeg opplevde et støtteapparat som gjør at jeg den dag i dag har det ganske ålreit! Noe jeg aldri hadde trodd for 3 år siden.  Og dette mest pga min far som ikke ga opp når de fleste hadde gjort det. Jeg har skuffet, såret og gjort mine foreldre veldig bekymret. Men pappa sluttet aldri å prøve, være der for meg eller stoppe å vise meg kjærlighet. 

Så, takk pappa, for at du på mange måter reddet meg. Så meg når ingen andre gjorde. Og ikke ga opp når det føltes alle andre gjorde. Takk for at du har vært min støttespiller, på godt og vondt.
Gratulerer med dagen, jeg elsker deg! 

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

Frida Eggen

Frida Eggen

20 år, Steinkjer. Alt fra hverdag, til veldig personlig.

hits